Viime torstaina 16.11.2023 järjestettiin HuRan sääntömääräinen syyskokous, johon kaikki huralaiset toivotettiin tervetulleiksi keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja päättämään mm. vuoden 2024 hallituksen kokoonpanosta, toimintasuunnitelmasta ja seuran sääntöihin tehtävistä muutoksista. Mukana olikin varsin mukavasti seuralaisia, kiitos kaikille osallistujille!

Keskeisimmät päätetyt asiat:

  • Seuran hallituksen varsinaiset jäsenet vuonna 2024 ovat Marko Lehtovaara (pj), Marjo Haatainen, Emmi Korpiola, Fanni Martinoja, Mikaela Naumanen, Sonja Nyqvist (nuorisojäsen), Tuuli Paavola (rahastonhoitaja), Rosa Rönnberg ja Hanna Sankari. Hallituksen varajäseniä ovat Nea Paavola, Marja Uusiaho (jäsensihteeri) ja Marja Vuorenoja.
  • Seuran sääntöihin tehtiin muutamia muutoksia, joiden myötä ne vastaavat nykyistä yhdistyslakia ja Olympiakomitean mallisääntöjä. Sääntömuutosten myötä HuRalla ei enää ole johtokuntaa vaan hallitus. Uudet säännöt päivitetään lähiaikoina kaikkien nähtäville seuran verkkosivuille.
  • HuRan osuus jäsenmaksuista pysyy ensi vuonna ennallaan eikä SRL:n osuuteenkaan ole tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa muutoksia. SRL:n osalta tämä selviää lopullisesti sunnuntaina 26.11., jolloin mm. jäsenmaksujen suuruus päätetään Suomen Ratsastajainliiton vuosikokouksessa.
  • Seurakilpailuiden lähtömaksuihin on viimeksi tehty muutoksia markka-aikaan, eli hyvin kauan sitten. Syyskokouksessa päätettiin, että huralaisten lähtömaksu nousee vuoden 2024 alusta kahdella eurolla ja muiden seurojen jäsenten lähtömaksua korotetaan neljällä eurolla.
  • Toimintasuunnitelma hyväksyttiin esityksen mukaisesti ja keskustelua käytiin erityisesti kilpailuiden järjestämisestä. Ensi vuodelle on aiempaan tapaan suunniteltu neljät seuratason kilpailut kevätkaudelle ja neljät syyskaudelle. Näiden toteutuminen riippuu kuitenkin siitä, löytyykö järjestelytehtäviin riittävästi uusia vapaaehtoisia.

Muita keskusteltuja asioita:

  • HuRa on hakenut heinäkuulle 2024 oikeutta järjestää kansallisen tason kouluratsastuskilpailut, mutta asia ei ole vielä vahvistunut. Mikäli kisat toteutuvat, tarvitaan järjestelyihin paljon vapaaehtoisia. Luvassa on varmasti kiva viikonloppu niin kilpailijoille kuin järjestäjillekin!
  • HuRa on jo vuosia ollut Olympiakomitean kriteerien mukainen Tähtiseura lasten ja nuorten toiminnan osalta ja nykyisessä johtokunnassa on keskusteltu tähtiseurastatuksen hakemisesta myös aikuistoiminnalle. Tätä asiaa on tarkoitus lähteä edistämään vuoden 2024 aikana ja auditointi tapahtuisi todennäköisesti vuonna 2025.