Toimintasuunnitelma ja vuosikello

Husön Ratsastajat r.y:n toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Kerhotoiminta

Seura järjestää hevostaitojen kehittämiseen tähtäävää kerhotoimintaa Junnis- ja Nappiskerhojen muodossa sekä mahdollisuuksien mukaan myös aikuisratsastajille suunnattua Sennis-kerhoa. Kerhoja käynnistetään kysynnän ja kerhonvetäjien saatavuuden mukaan – seuraa ilmoituksia viestintäkanavissamme ja tule mukaan oppimaan hevostataitoja! Ja jos kerhonvetäminen kiinnostaa, niin ole yhteydessä Mikaela Naumaseen, jonka yhteystiedot löydät täältä.

Koulutustoiminta

Seura järjestää koulutusta ja mahdollistaa jäsentensä osallistumisen myös Ratsastajainliiton ja sen aluejärjestöjen järjestämiin koulutuksiin.

Järjestämme alkuvuodesta kilpailusääntökoulutuksen kaikille kilpaileville huralaisille. Lisäksi seuran aktiivit osallistuvat vuoden aikana mm. kerhonohjaajan koulutuksiin sekä seura- ja kilpailutoimintaan liittyviin kursseihin. Oletko kiinnostunut kouluttautumaan kilpailutoimintaan tai nuoriso-ohjaamiseen? HuRa kannustaa jäseniään kouluttautumaan monipuolisiin seura- ja toimihenkilötehtäviin. Suomen Ratsastajainliitto järjestää tänäkin vuonna monia koulutuksia, joihin huralaisilla on mahdollisuus osallistua seuran tukemana. Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan vaikkapa kerhonohjaajaksi, seuraviestinnän aktiiviksi, kisojen tulospalvelun osaajaksi, stewardiksi tai tuomariksi, ota rohkeasti yhteyttä!

Kilpailutoiminta

Kilpailuja järjestetään toimintasuunnitelman mukaisesti. Kilpailutoiminnan pääpaino on jäsenistölle soveltuvia luokkia sisältävien koulu- ja esteratsastuskilpailujen järjestämisessä. Seuran järjestämiin seurakilpailuihin tulee jäsenellä olla suoritettuna kaviouran sääntökoulutus. Kilpailujen järjestäminen vaatii paljon vapaaehtoistyötä. Mikäli riittävä määrä sitoutuneita vapaaehtoisia onnistutaan rekrytoimaan, järjestetään kauden aikana neljät kilpailut.

Katso lisätietoja kilpailutoiminnasta täältä.

Vuoden 2024 seurakisojen alustava aikataulu:

Kevät 2024

4.2.2024 Koulukilpailut

3.3.2024 Estekilpailut (kisat järjestetään, jos riittävästi vapaaehtoisia löytyy)

7.4.2024 Koulukilpailut (kisat järjestetään, jos riittävästi vapaaehtoisia löytyy)

5.5.2024 Estekilpailut

Syksy 2024

1.9.2024 Koulukilpailut (seuramestaruus)

6.10.2024 Estekilpailut (seuramestaruus)

3.11.2024 Koulukilpailut (kisat järjestetään, jos riittävästi vapaaehtoisia löytyy)

1.12.2024 Estekilpailut (kisat järjestetään, jos riittävästi vapaaehtoisia löytyy)

Seura harkitsee lisäksi vuodelle 2024 kansallisen tason kouluratsastuskilpailuiden järjestämisoikeuden hakemista, mikäli innostusta kisojen järjestämiseen löytyy ja kisat saadaan sopimaan Husön Ratsastuskeskuksen toimintasuunnitelmaan.

Seura pyrkii muodostamaan joukkueet koulu- ja esteratsastuksen alue- ja Suomenmestaruuskilpailuihin. Tuemme osallistumista maksamalla joukkueiden osallistumismaksut. Seuran hallitus valitsee HuRan kilpailujoukkueiden edustajat.

Husön Ratsastajat ry tukee seuraa edustavien ratsastajien osallistumista kilpailuihin myöntämällä vuosittain kilpailuavustuksia seuran taloudellisen tilanteen sallimien mahdollisuuksien puitteissa.

Valmennustoiminta

Seura pyrkii järjestämään valmennustoimintaa yhteistyössä Husön Ratsastuskeskuksen kanssa lyhytkurssien ja klinikoiden muodossa. Seura pyrkii tukemaan jäseniään mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti myös kurssien ja klinikoiden osallistumismaksuissa. Seura tukee varojensa mukaan taloudellisesti jäsentensä menestystä kilpailuissa aluetasolta alkaen loppuvuodesta myönnettävien kilpailuavustusten muodossa.

Tiedotustoiminta

Seuran jäsenkokouksista ilmoitetaan seuran sosiaalisen median (Instagram, Facebook) kanavissa sekä seuran kotisivuilla. Seuran sosiaalisen median kanavat ja kotisivut pidetään ajan tasalla ja ne toimivat virallisina tiedotuskanavina. Vuonna 2020 aloitettua sähköpostitse jaettavaa seurakirjettä jäsenviestinnän muotona on myös tarkoitus jatkaa.

Järjestö- ja suhdetoiminta

Seura osallistuu SRL:n ja ESRA.n tilaisuuksiin. Seura kehittää yhteistyötä tallien ja ratsastusseurojen kanssa.

Seura hakee vuonna 2024-2025 mahdollisesti senioritoiminnan Tähtiseura-statusta jo aiemmin myönnetyn junioritoiminnan Tähtiseuramerkin lisäksi.

Taloudellinen toiminta

Varainhankinta muodostuu jäsenmaksuista, avustuksista, sponsorituloista, kilpailutuotoista ja myyjäisistä. Seuran mahdollisesti hakemat kansallisen tason kouluratsastuskilpailut näkyvät vuoden 2024 tulo- ja menoarviossa.