Toimintasuunnitelma ja vuosikello

Husön Ratsastajat r.y:n toimintasuunnitelma vuodelle 2022

Kerhotoiminta

Seura järjestää hevostaitojen kehittämiseen tähtäävää kerhotoimintaa Junnis- ja Nappiskerhojen muodossa sekä mahdollisuuksien mukaan myös aikuisratsastajille suunnattua Sennis-kerhoa. Kerhot käynnistyvät kevät- ja syyskauden alussa – seuraa ilmoituksia viestintäkanavissamme ja tule mukaan!

Koulutustoiminta

Seura järjestää koulutusta ja mahdollistaa jäsentensä osallistumisen myös Ratsastajainliiton ja sen aluejärjestöjen järjestämiin koulutuksiin.

Järjestämme alkuvuodesta kilpailusääntökoulutuksen kaikille kilpaileville huralaisille. Lisäksi seuran aktiivit osallistuvat vuoden aikana mm. kerhonohjaajan koulutuksiin sekä seura- ja kilpailutoimintaan liittyviin kursseihin. Oletko kiinnostunut kouluttautumaan kilpailutoimintaan tai nuoriso-ohjaamiseen? HuRa kannustaa jäseniään kouluttautumaan monipuolisiin seura- ja toimihenkilötehtäviin. Suomen Ratsastajainliitto järjestää tänäkin vuonna monia, joihin huralaisilla on mahdollisuus osallistua seuran tukemana. Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan vaikkapa kerhonohjaajaksi, seuraviestinnän aktiiviksi, kisojen tulospalvelun osaajaksi, stewardiksi tai tuomariksi, ota rohkeasti yhteyttä!

Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminnan pääpaino on seuran kaikille jäsenille soveltuvien seuratason kilpailuluokkien järjestäminen koulu- ja esteratsastuksessa. Katso lisätietoja kilpailutoiminnasta täältä. Vuoden 2022 seurakisojen aikataulu:

Kevät 2022

6.2.2022 Koulukilpailut
6.3.2022 Estekilpailut
3.4.2022 Koulukilpailut
1.5.2022 Estekilpailut

Syksy 2022

4.9.2022 Peruttu (korvaavat estekisat järjestetään keväällä 2023)
2.10.2022 Koulukilpailut (seuramestaruus)
6.11.2022 Koulukilpailut
4.12.2022 Estekilpailut (seuramestaruus)

Seura on hakenut lisäksi vuodelle 2022 kansallisen tason kouluratsastuskilpailuiden järjestämisoikeutta 8.-10.7.2022 osuvalle viikonlopulle.

Seura pyrkii muodostamaan joukkueet koulu- ja esteratsastuksen alue- ja Suomenmestaruuskilpailuihin. Tuemme osallistumista maksamalla joukkueiden osallistumismaksut. Seuran johtokunta valitsee HuRan kilpailujoukkueiden edustajat.

Valmennustoiminta

Valmennustoiminta kohdistuu ensisijaisesti nuoriin ratsastajiin. Valmennuksen kilpailullinen päätavoite on kehittää jäsenistön valmiuksia osallistua eritasoisiin kilpailuihin sekä ratsastuskoulun oppilaille järjestettävissä kilpailuissa menestyminen. Seuran jäseniä pyritään tukemaan rahallisesti osallistumismaksuissa. Seura tukee varojensa mukaan taloudellisesti jäsentensä menestystä alue-, kansallisen- ja KV-tason kilpailuissa loppuvuodesta myönnettävien kilpailuavustusten muodossa.

Tiedotustoiminta

Seuran jäsenkokouksista ilmoitetaan seuran Facebookissa, ilmoitustaululla sekä seuran kotisivuilla. Seuran Facebook-, Instagram- ja kotisivut pidetään ajan tasalla ja ne toimivat virallisina tiedotuskanavina. Seuran kotisivut on tarkoitus päivittää vuoden 2022 aikana uudelle alustalle, joka tukee sivujen selaamista nykyistä paremmin päätelaitteesta riippumatta. Samassa yhteydessä päivitetään myös sivujen visuaalinen ilme ja sisältö. Vuonna 2020 aloitettua sähköpostitse jaettavaa seurakirjettä jäsenviestinnän muotona on myös tarkoitus jatkaa. HuRan vuodelle 2022 ajoittuva 40-vuotisjuhlavuosi tulee näkymään myös seuraviestinnän sisällöissä.

Järjestö- ja suhdetoiminta

Seura osallistuu SRL:n ja ESRA.n tilaisuuksiin. Seura kehittää yhteistyötä tallien ja ratsastusseurojen kanssa. Alkuvuoteen 2022 ajoittuu Olympiakomitean yhdessä SRL:n kanssa toteuttama Tähtiseura-auditointi, jossa seuran nuorisotoiminnan Tähtiseura-statukselle haetaan jatkoa.

Taloudellinen toiminta

Varainhankinta muodostuu jäsenmaksuista, avustuksista, sponsorisopimuksista, kilpailutuotoista, arpajaisista ja myyjäisistä. HuRan 40-vuotisjuhlien järjestäminen sekä heinäkuussa järjestettävät kansallisen tason kouluratsastuskilpailut näkyvät vuoden 2022 tulo- ja menoarviossa suurimpina poikkeamina verrattuna vuoden 2021 tulo- ja menoarvioon.