Toimintasuunnitelma ja vuosikello

Husön Ratsastajat r.y:n toimintasuunnitelma vuodelle 2023

Kerhotoiminta

Seura järjestää hevostaitojen kehittämiseen tähtäävää kerhotoimintaa Junnis- ja Nappiskerhojen muodossa sekä mahdollisuuksien mukaan myös aikuisratsastajille suunnattua Sennis-kerhoa. Kerhot käynnistyvät kevät- ja syyskauden alussa – seuraa ilmoituksia viestintäkanavissamme ja tule mukaan!

Koulutustoiminta

Seura järjestää koulutusta ja mahdollistaa jäsentensä osallistumisen myös Ratsastajainliiton ja sen aluejärjestöjen järjestämiin koulutuksiin.

Järjestämme alkuvuodesta kilpailusääntökoulutuksen kaikille kilpaileville huralaisille. Lisäksi seuran aktiivit osallistuvat vuoden aikana mm. kerhonohjaajan koulutuksiin sekä seura- ja kilpailutoimintaan liittyviin kursseihin. Oletko kiinnostunut kouluttautumaan kilpailutoimintaan tai nuoriso-ohjaamiseen? HuRa kannustaa jäseniään kouluttautumaan monipuolisiin seura- ja toimihenkilötehtäviin. Suomen Ratsastajainliitto järjestää tänäkin vuonna monia koulutuksia, joihin huralaisilla on mahdollisuus osallistua seuran tukemana. Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan vaikkapa kerhonohjaajaksi, seuraviestinnän aktiiviksi, kisojen tulospalvelun osaajaksi, stewardiksi tai tuomariksi, ota rohkeasti yhteyttä!

Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminnan pääpaino on seuran kaikille jäsenille soveltuvien seuratason kilpailuluokkien järjestäminen koulu- ja esteratsastuksessa. Katso lisätietoja kilpailutoiminnasta täältä. Vuoden 2023 seurakisojen alustava aikataulu:

Kevät 2023

5.2.2023 Estekilpailut

5.3.2023 Koulukilpailut

2.4.2023 Estekilpailut 

7.5.2023 Koulukilpailut

4.6.2023 Estekilpailut

Syksy 2023

3.9.2023 Koulukilpailut (seuramestaruus)

1.10.2023 Estekilpailut (seuramestaruus)

5.11.2023 Koulukilpailut

3.12.2023 Estekilpailut

Seura pyrkii muodostamaan joukkueet koulu- ja esteratsastuksen alue- ja Suomenmestaruuskilpailuihin. Tuemme osallistumista maksamalla joukkueiden osallistumismaksut. Seuran johtokunta valitsee HuRan kilpailujoukkueiden edustajat.

Valmennustoiminta

Valmennustoiminta kohdistuu ensisijaisesti nuoriin ratsastajiin. Valmennuksen kilpailullinen päätavoite on kehittää jäsenistön valmiuksia osallistua eritasoisiin kilpailuihin sekä ratsastuskoulun oppilaille järjestettävissä kilpailuissa menestyminen. Seuran jäseniä pyritään tukemaan rahallisesti osallistumismaksuissa. Seura tukee varojensa mukaan taloudellisesti jäsentensä menestystä alue-, kansallisen- ja KV-tason kilpailuissa loppuvuodesta myönnettävien kilpailuavustusten muodossa.

Tiedotustoiminta

Seuran jäsenkokouksista ilmoitetaan seuran Facebookissa, ilmoitustaululla sekä seuran kotisivuilla. Seuran Facebook-, Instagram- ja kotisivut pidetään ajan tasalla ja ne toimivat virallisina tiedotuskanavina. Seuran kotisivut on tarkoitus päivittää vuoden 2022 aikana uudelle alustalle, joka tukee sivujen selaamista nykyistä paremmin päätelaitteesta riippumatta. Samassa yhteydessä päivitetään myös sivujen visuaalinen ilme ja sisältö. Vuonna 2020 aloitettua sähköpostitse jaettavaa seurakirjettä jäsenviestinnän muotona on myös tarkoitus jatkaa.

Järjestö- ja suhdetoiminta

Seura osallistuu SRL:n ja ESRA.n tilaisuuksiin. Seura kehittää yhteistyötä tallien ja ratsastusseurojen kanssa.

Taloudellinen toiminta

Varainhankinta muodostuu jäsenmaksuista, avustuksista, sponsorisopimuksista, kilpailutuotoista, arpajaisista ja myyjäisistä.