Kiitos kaikille huralaisille ja tukijoukoille kuluneesta vuodesta 2023 ja onnellista uutta vuotta 2024! Tässä blogikirjoituksessa seuraa katsaus vuoteen 2023. Buckle up!

Tammikuu

Tammikuussa 2023 seuratoiminta saatiin käyntiin Husön ratsastajien viestintätiimin tapaamisella. Tiimin tapaamisessa suunniteltiin tulevan vuoden viestintää ja jaettiin vastuualueita. Viestintätiimin tehtävänä on muun muassa päivittää seuran nettisivuja, kirjoittaa blogitekstejä, kuvata tapahtumissa ja päivittää sosiaalista mediaa. HuRa toimii aktiivisesti Instagramissa ja Facebookissa. Viestintätiimiin on helppoa tulla mukaan ja toivotamme kaikki seuran viestinnästä kiinnostuneet olemaan yhteydessä esimerkiksi HuRan somen kautta.

Myös kerhotoiminta pääsi pienen tauon jälkeen vauhtiin heti tammikuun alussa, kun kaksi Nappis-ryhmää aloitti tutustumisen hevosenhoidon perusteisiin. Nappiksen lisäksi myös Junnis-kerho käynnistyi tammikuussa.

Helmikuu

Helmikuussa seuran kisakausi käynnistyi estekisojen merkeissä. Seurakisat järjestettiin maneesissa ja kisojen luokat vaihtelivat 35 senttimetristä 65 senttimetriin saakka. Kisoihin osallistui reilu 30 ratsukkoa. Ratsukot koostuivat pääsääntöisesti ratsastuskoulun tuntiratsastajista.

Kaunis talvinen Husö.

Maaliskuu

Maaliskuussa järjestettiin vuoden ensimmäiset kouluratsastuskilpailut. Kilpailuissa kisattiin aina helppo D -tasolta vaativa B -tasolle saakka. Koulukisat ovat suuressa suosiossa tuntiratsastajien keskuudessa ja hallikauden pitkät päivät maneesilla ovat tulleet tutuksi. Maneesikaudella aikataulua venyttää se, että verryttely tehdään muutaman ratsukon ryhmissä. Päivän aikana startteja kerääntyi lähes 70 kappaletta! 

Maaliskuussa järjestettiin myös kilpailusääntökoulutus. Kilpailusääntöihin tutustuminen on jokaisen kisaajan tai alaikäisen kisaajan huoltajan vastuulla. Kilpailusääntöjen tunteminen on erittäin tärkeää, jotta vaaratilanteilta vältytään ja kilpailut sujuvat kaikin puolin hyvin – sääntöjen tarkoitus on siis olla luomassa kaikille turvallista ympäristöä kisoihin. Kävit koulutuksessa tai et, tutustu sääntöihin tarkasti.

Lisäksi maaliskuussa järjestettiin ratsastuskeskuksessa ratsastavien alkeis- ja jatkokurssilaisten huoltajille täsmätunteja hevosen kuntoonlaittoon liittyen. Ratsastus on siitä erilainen harrastus, että harrastaja sitoutuu itse suorituksen lisäksi myös moneen muuhun asiaan. Hevosen hoitaminen on yhtä tärkeä osa ratsastustuntia kuin itse “suoritus”. On mukavaa, kun niin moni huoltaja oli itse kiinnostunut oppimaan käsittelemään hevosia.

Huhtikuu

Huhtikuussa järjestettiin kevätkauden toiset estekilpailut tasolta 35 senttimetriä tasoon 85 senttimetriä saakka. Startteja päivän aikana oli yhteensä noin 50 kappaletta. Niin ikään huhtikuussa järjestettiin myös HuRan vuosittainen kevätkokous, jossa vahvistettiin edellisen vuoden tilinpäätös.

Hevos- ja ponikerho-ohjaajien koulutukset järjestettiin Husön Ratsastuskeskuksessa yhteistyössä ratsastusseura SkaRan kanssa. Koulutus innosti noin kahtakymmentä hevoskerhojen vetämisestä kiinnostunutta nuorta ympäri Uudenmaan. 

Seurakisataitojen ABC-kurssipäivä järjestettiin huhtikuussa. Päivän aikana käytiin läpi muun muassa letittämistä, sallittuja kisavarusteita, verryttelyn suunnittelemista ja verryttelyaikataulujen laskemista.

Letitysoppeja harjoittelemassa. 🙂

Toukokuu

Toukokuussa pääsimme vihdoin korkkaamaan kilpailutoiminnan myös kentällä. Koulukisat järjestettiin jouhevasti juoksevalla verkalla. Kisapäivän startteja kertyi kuitenkin reilu 50 kappaletta eli saimme nauttia pidemmästä kevätpäivästä tallilla hyvässä seurassa. Lisäksi toukokuussa viestintätiimi kokoontui suunnittelemaan tulevaa syksyä.

Kesä- ja heinäkuu

Kesä- ja heinäkuu oli seuratoiminnan kannalta hiljaisempaa aikaa. Tuntihevoset nauttivat kesälaitumista, kuten varmasti moni kesälomalainenkin. Sen sijaan HuRaa edustavilla kisaavilla ratsastajilla oli kisakausi kuumimmillaan. HuRaa edustaa lukuisia ratsastajia seuratasolta kansainvälisille areenoille saakka. Meillä on ratsastajia niin kenttä-, este-, kuin kouluratsastuksessakin. Tuntiratsastajat kilpailivat Ypäjällä valtakunnallisissa tuntiratsastajien mestaruuksissa edustaen ratsastuskoulua. 

Elokuu

Elokuussa valmistauduttiin tuleviin muutoksiin. Syyskuun koulukisojen osallistumisen ehdoksi tuli uudenlaisen kilpailusääntökoulutuksen suorittaminen. Koulutus suoritetaan Kavioura-oppimisalustalla itseopiskeltavan materiaalin pohjalta, jonka päätteksi suoritetaan tentti aiheesta. Pakko myöntää, että tentti sisälsi aika monta visaista kysymystä. Huomasi todella, että kilpailusäännöt eivät ole aina niin yksinkertaisia ja niihin tutustuminen on tärkeää. 

Syyskuu

Syyskuussa järjestettiin syyskauden ensimmäiset kouluratsastuskilpailut, jotka olivat samalla myös seuramestaruuskilpailut. Kilpailuissa ratkottiin seuramestaruudet seuraavissa ikäluokissa: juniori, seniori ja veteraani. Oli mukavaa, kun saimme pitkästä aikaa myös veteraanimestaruuksiin enemmän kisaajia. Toivottavasti tämä oli jatkumoa tulevaisuudelle.

Seurakisojen mestarit olivat:

seniorit: Katarina Mäkiharju, Mikaela Dahlberg ja Sanni Nurmela
juniorit: Emilia Katajavuori, Aida Henttinen ja Sonja Nyqvist
veteraanit: Sanna Seppälä, Marjo Haatainen ja Anna Mattila

Kuvassa veteraanien top 3!

Syyskuussa vietettiin myös seurapaitapäivää 26.9. Seurapaitapäivänä on tarkoitus kunnioittaa vapaaehtoistoimintaa ja tuoda esimerkiksi työ- ja kouluyhteisöissä esille erilaista seuratoimintaa. Toivottavasti lähdit rohkeasti päivään mukaan.

Lokakuu

Lokakuussa järjestettiin syyskauden ensimmäiset estekilpailut sekä ratkottiin esteratsastuksen seuramestaruudet. Seuramestaruuksista kilpailtiin seuraavissa ikäluokissa: juniori ja seniori. 

Seurakisojen mestarit olivat:
seniorit: Maisa Hintikka, Alisa Viitanen ja Anna Ipsen
juniorit: Siiri Kurkikangas, Sonja Nyqvist ja Sarai Palokangas

Kuvassa senioreiden top 3!

Lokakuussa saimme hevostaitokerhomme Nappiksen jälleen alkamaan. Kerhoon tulijoita oli enemmän kuin olisi mahtunut, joten kerho jaettiin kahteen erilliseen ryhmään. Nappiksessa kerholaiset harjoittelevat perushoitomerkkiin liittyviä taitoja kuten hevosen varustamista, harjaamista ja hevosen käsittelyä.

Marraskuu

Marraskuussa kilpailtiin vuoden viimeiset seuratason kouluratsastuskilpailut. Kilpailuihin oli enemmän tulijoita kuin mahduimme mukaan ottamaan – olihan kyseessä taas pidempää kaavaa mukailevat hallikilpailut. 

Marraskuussa järjestettiin Husön ratsastajien syyskokous, jossa muun muassa palkittiin seuralaisia, syötiin hyvää ruokaa, otettiin katsaus kuluneeseen ja tulevaan vuoteen sekä valittiin hallitukseen uusia jäseniä. Hallitukseen äänestettiin useampi innokas uusi tekijä.

Marraskuun vetonaulana toimi Husön ratsastuskeskuksen kanssa yhteistyössä järjestetty kouluratsastusklinikka, jossa Husön Ratsastuskeskus Oy:n tuore toimitusjohtaja Susanna Therman jakoi taitojaan ja ajatuksiaan yleisön kanssa. Tapahtuma oli suosittu ja se sai paljon kiitosta. Toivottavasti saamme vastaavan mahdollisuuden tulevalle kaudelle. Klinikan parhaat palat löydät HuRan blogista erillisestä postauksesta.

Fanni ja Raipe. <3

Joulukuu

Joulukuussa järjestettiin syyskauden viimeiset estekilpailut. Samana päivänä järjestettiin myös vuoden toinen ratsastuskeskuksen alkeis- ja jatkokurssilaisten huoltajille suunnattu hevosen hoitokerho, jossa harjoiteltiin hevosen käsittelyä ja varusteiden laittamista.

Joulukuussa saimme myös hevostaitokerho Nappiksen tältä erää päätökseen. Nappiksen lopussa suoritetun perushoitomerkin saavutti moni innokas kerholainen. Useammalla heistä oli haaveena oma hoitohevonen. Innostavinta on kuitenkin huomata, kuinka moni nuori on kiinnostunut oppimaan lisää hevosista.

Innokkaat tulevat hoitajat merkkisuorituksen jälkeen. 🙂

Tällainen oli HuRan vuosi 2023, kiitos kaikille mukana olleille. 🙂