Virallinen nimi: Commando
Kutsumanimi: Kamu
Syntymäaika: 1.1.2005 (oikea päivämäärä ei ole tiedossa)
Väri: Ruunikko
Säkä: 167 cm
Koulutustaso: noin VaB ja re 120 cm
Saapunut Husöön: muistaakseni 2015 alkuvuodesta
Fannille ja Pirjolle: ostettu Husöstä 2015 marraskuussa

Fanni ja Kamu on kisannut menestyksekkäästi esteitä aluetasolla.

Millainen Kamu on?

Kamu on iso persoona ja varsin monipuolinen kaveri. Kamu jännittää vieraita ratsastajia ja hermoilee, jos ratsastajat vaihtuvat usein. Siksi Kamu ei löytänytkään sopivaa työtehtävää Husön tuntihevosena vaan päätyi meille, minulle (Fannille) ja äidilleni Pirjolle yksityiskäyttöön estehevoseksi.

Kamu on tuttujen ratsastajien kanssa rohkea, innokas ja opettavainen hevonen. Sillä on suuri sydän työntekoon ja se nauttii niin sileänratsastuksen lisäksi etenkin esteistä ja maastoilusta. Sileällä se ei ole aina helpoimmasta päästä, mutta on todella opettavainen. Kamu saattaa helposti jännittyä epäselvistä avuista, mutta heti kun olemme samalla viivalla on fiilis sen kanssa upea. Jokaiseen hetkeen selässä pitää siis keskittyä ja pysytellä itse rentona. Kamu on kuitenkin todella turvallinen, vaikka saattaa jännittyä helposti, se ei ikinä pukittele tai säntäile ympäröivistä häiriötekijöistä tai ratsastajan virheistä. Tämän takia myös äitini on turvallista treenata Kamun kanssa, tällä hetkellä ratsukon yhteisikä onkin kunnioitettavat 82 vuotta.

Kamu ja Fannin äiti, Pirjo.

Kamu on omimmillaan esteradoilla, se nauttii vauhdista ja onkin osoittautunut erittäin kovaksi 110-120 cm tason aikaluokka hevoseksi. Kamu on aina radalla hyvin ratsastettavissa ja kuuntelee ratsastajaa, vaikka mukana on vauhtia ja nopeita käännöksiä. Se on näppärä ja luonnostaan nopea hevonen, jonka kanssa onkin turvallista harjoitella kansallisen tasojen luokkia ja niiden kilpailua. Se ei ole liian varovainen ja tarvittaessa pysähtyy tai tiputtaa esteen, jos ratsastaja tekee virheitä, mutta jatkaa sen jälkeen aina hyppäämistä iloisesti.

Kamu on iästään huolimatta edelleen täydessä kilpailukunnossa ja innoissaan lähdössä kinkereihin, joten eläkesuunnitelmia ei ole vielä tehty. Kuitenkin tämä vaatii tarkkaa hoitoa, monipuolista liikuntaa ja säännöllistä eläinlääkärin apua. Hevosta kuunnellen kilpaillaan niin kauan kuin ukko sitä itse haluaa.

Mitä Kamussa arvostetaan?

Kamussa suurinta arvostusta herättää sen mahtava työmoraali, suuri sydän ja pitkä ura. Se on voittanut ja sijoittunut urallaan useissa kansallisen ja aluetason esteluokissa. Viime vuonna voittoja tuli mm. Hallialuemestaruuksista, Hamina Bastionista ja Etelä-Suomen alueen rankingista. Kamu on ennen Suomeen tuloaan kilpaillut myös kouluratsastuksessa Tanskassa.

Kamu on opettanut meille paljon niin ratsastuksesta, hevosen hoidosta kuin myös itsestämme ihmisinä. Se on opettanut vuosien varrella pitkäjänteisyyttä, selkeyttä, rauhallisuutta, rohkeutta ja päättäväisyyttä molemmille nykyisille ratsastajilleen.

Kamu on myös oikea luottohevonen, kun viedään nuoria hevosia maastoon tai ratsutetaan. Se ei pelkää tai potki ja tuo turvaa nuoremmille uusissa tilanteissa.

Nykyään Kamun kanssa voi tehdä oikeastaan mitä vain, sen kanssa on hiihtoratsastettu, ratsastettu ilman suitsia ja hypätty maastoesteitä. Ainoa mistä Kamu ei pidä on uiminen.

Nyt on sinun vuoro kertoa…

Muistatko Kamun Husöstä, haluatko tietää jotain muuta meistä tai hevosen omistamisesta?

Kirjoittanut Fanni Lindqvist