Jatkossa kuukauden hevosena pääset tutustumaan niin Husön ratsastuskeskuksen tuntihevosiin kuin myös huralaisten omistus/ylläpito/kisahevosiin. Tänään kuitenkin erityishuomio kiinnittyy Husön ratsastuskeskuksessa usean vuoden poniratsastajia opettaneeseen poniin Viltsuun.

Virallinen nimi: Wildthing ”S” V’T Juxschot
Kutsumanimi: Viltsu
Syntymäaika: 17.5.2002
Väri: punarautias
Säkä: Pikkuponin mitoissa oleva poni. N. 140cm.
Koulutustaso: kisannut Husössä heB ja re 80cm
Saapunut Husöön: 2011
Jälkeläiset: 5kpl

 

Millainen Viltsu sitten on?

Viltsu on jokaisen pikkutytön unelmaponi. Sen kiltti ja lempeä luonne on valloittanut vuosien ajan monien sydämet. Pikkutyttönä sai olla aina iloa täynnä, kun listoissa luki nimen vierellä Viltsu.
Viltsussa parasta on se, että sen selkään voi laittaa kenet vaan, eikä tarvitse ikinä pelätä, että se tekisi jotain tyhmää. Kuljettaa alkeiskurssilaisia turvallisesti ja rauhallisesti, mutta löytyyhän Viltsulta edelleen entisenä esteponina sitä pilkettä silmäkulmasta.

Vaikka Viltsu on jo mummeli, jaksaa se hyvin tunneilla. Viltsu tykkää hypätä esteitä ja se menee niitä aina reippaasti. Viltsu on monipuolinen ja laadukas poni. Sen kanssa on aina niin turvallista. Viltsulla voi mennä esteitä, ilman satulaa tai vaikka maastoilla ilman että tarvitsee pelätä. Viltsu on kunnon opetusmestari!

 

Viltsu tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa Takkulassa kesällä 2014.

 

Mitä Viltsussa arvostetaan?

Viltsussa arvostetaan eniten sitä kuinka hyvä se on opettamaan. Viltsun kanssa on aina mukava puuhata ja sen kilttiä ja hyvää luonnetta (jota tarvitaan ratsastuskoulussa) arvostetaan myös tosi paljon! Viltsussa arvostetaan myös paljon sitä kuinka sen voi viedä vaikka kisoihin ja silti se käyttäytyy loistavasti eikä turhista hötkyile.

Vaikka se onkin nykyään enemmän lasten turvallinen alkeisratsu, rakastaa se vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten maastoesteitä ja uimista. Tätä mummoponia ei ikä paina! Sanoisinkin, että siitä löytyy ratsastaessa kaksi moodia- rauhallinen alkeiskurssiponi ja vauhdikas esteponi.

Suloista on, miten se edelleen on niin kauhean innoissaan pienistäkin kavaleteista, eikä malttaisi yhtään pysyä housuissaan. Esteillä aikaluokat ovatkin olleet ponin bravuuria. Viltsu on opettanut monille esteiden salat ja pitänyt huolta, että aina tullaan turvallisesti maaliin.

 

Kuva: Iida Mäkinen ja Iiris Honkanen

Nyt on sinun vuorosi kertoa…

Jaa parhaat muistot Viltsun kanssa tämän julkaisun kommenttikenttään Facebookissa/Instagrammissa.

Kirjoittajat
Anna Ipsen & Helmi Vaarna