virallinen nimi: Alpro
kutsumanimi: Alpo
syntymäaika: 4.6.2005
väri: tummanruunikko
säkäkorkeus: n. 170 cm
koulutustaso: heA-vaB
saapunut Husöön: kesällä 2021

Alpo saapui Husöön kesällä 2021. Alpo on osaava ruuna aivan ihanalla luonteella varustettuna ja on ollut mukana edustamassa kouluratsastuksessa Husötä tuntiratsastajien mestaruuskisoissakin.

Millainen Alpo on?

Hyvin pian Alpon aloitettua tuntihevosen hommat siitä tuli usean ratsastajan suosikki. Nopeasti tuntihevosen uran aloitettuaan Alposta tuli esille sen osaavuuden lisäksi myös sen erittäin kiltti luonne. Jo alusta asti Alpo on osoittautunut todella luotettavaksi kaveriksi, jonka kanssa opetella kouluratsastuksen saloja. Alpo on reipas ja kuuliainen ruuna, joka on aina valmiina miellyttämään ratsastajaansa. Alpon kanssa onkin aina mukavaa tehdä yhteistyötä. Myös hoidettaessa Alpo on todella kiltti ja hyväntuulinen, ja rapsutukset ovat Alpon mielestä ihan parhaita. Alpon seurassa on helppo rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Alpon kanssa ratsastaja saa olla tarkkana oman istunnan rentoudesta. Jos ratsastajan istunta on jännittynyt, myös Alpo jännittyy helposti. Lisäksi Alpo on mestari opettamaan ratsastajalle hevosen ratsastamista tuntumalle, sillä Alpo jää herkästi hieman kuolaimen taakse. Alpoa voi myös välillä hieman jännittää esimerkiksi kilpailutilanteet. Näissäkin tilanteissa Alpon luotettavuus tulee kuitenkin esiin, sillä kaikista jännittävimmistäkin asioista Alpon kanssa selviää ilman hankaluuksia, kun Alpoa vain vähän rohkaisee ja muistuttaa, että kaikki on ihan hyvin.

Alpo ja Sanni tuntiratsastajien välisissä mestaruuskilpailuissa Ypäjällä kesällä 2022. Kuva: Aava Ikkala.

Mikä Alpossa on parasta?

Alpo on todellinen herrasmiesruuna, jonka kanssa ratsastusharrastus on sekä nautinnollista että opettavaista. Alpon kanssa pääset harjoittelemaan erityisesti oikeanlaista istuntaa, sillä jos istuntasi puristaa jostain tai kätesi on liian kova, Alpo kertoo sen varmasti jännittymisellään, jolloin sen letkeästä ravista voi tulla lyhyttä ja kipittävää, kun se ei saa käytettyä kunnolla selkäänsä liikkumiseen. Alposta saat itsellesi mahtavan opetusmestarin, mutta myös kultaakin kalliimman hevosystävän.

Kiitos tekstistä Alpon kisakumppani Sanni Nurmela!
Kuvat: Aava Ikkala (kisaratakuvat)

Alpo ja Sanni Etelä-Suomen alueen tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa keväällä 2022.

Nyt on sinun vuorosi kertoa

Jaa kokemuksesi ja muistosi Alpon kanssa julkaisun kommentteihin instaan tai Facebookkiin.