Virallinen nimi: Anja II
Kutsumanimi: Anja
Syntymäaika: 3.5.1996
Väri: Kimo
Säkä: Pikkuponin mitoissa oleva poni. N. 140cm.
Koulutustaso: heA+
Saapunut Husöön: 2008

Millainen Anja sitten on?

Anja on jokaisen poni-ihmisen, niin junnun kun vaikka sennun unelma poni. Sen luonne on täysi kymppi kaikilta tavoin.
Anja on paljon arvostettu, kuvankaunis, ison sydämen ja luonteen omaava poni. Anjalla on vahva oma tahto, ja sitä myös vaaditaan ratsastajalta.

Anjan ulkonäöstä ja tavasta liikkua ei voisi ikinä arvata minkä ikäinen se on. Luulen, että Anjan salaisuus pitkään ikään ja terveyteen on sen kyky käyttää voimiaan säästeliäästi. Anjalla on usein mielipiteitä, minne suuntaan ja mitä vauhtia hän haluaa mennä. Ratsastajan pitää todella olla päättäväisenä selässä ja kertoa Anjalle tarkasti, että minne ratsastaja haluaa mennä.

Anja on ratsastaessa kuitenkin todella kiltti sekä luotettava ja sillä voi ratsastaa melkein kuka vaan, vaikka nykyään Anja meneekin kevyempiä tunteja. Tunnin aikana Anjalla voi olla monta eri vaihdetta. Anja ei tee yhtään enempää kuin mitä ratsastaja pyytää sen tekemään. Anjalla ei ole tarvetta esittää itseään turhaan ja tämä opettaakin ratsastajalle paljon. Kun Anjan kanssa pääsee yhteistyöhön, voi sen kanssa tehdä kaikkea mitä vaan osaa pyytää. Anja jakaa niin opettajille, ratsastajille kuin katsojillekin paljon hymyjä ja nauruja ihanan ja luonteikkaan luonteensa ansiosta.

Anja ikänsä vuoksi on nykyään kevyemmällä käytöllä, mutta silti Anja tekee aina työnsä täydellä innolla. Anja rakastaa hypätä edelleen esteitä ja mennä maastossa. Anja myös tykkää käydä kahlailemassa meressä. Anja tykkää myös kouluratsastuksesta, etenkin erilaisista väistöistä ja siirtymisistä.

(c) Iida Mäkinen

Mitä Anjassa arvostetaan?

Anjassa arvostetaan sen pitkää uraa ratsastuskouluhevosena. Anja on nuoruusvuosina edustanut myös Husötä niin Husön omissa seurakisoissa kuin myös ulkopuolisissa esim. ratsastuskoulujen välisissä Etelä-Suomen mestaruuksissa. Anja on aina luotettava, ihan sama oliko se lasten kanssa ensimmäisellä ratsastustunneilla tai ulkopuolisissa kisoissa. Anja ei kyttää mitään ja siihen voi aina luottaa.

Anjan monipuolisuus on ihailtavaa. Se hoitaa innolla lajin kun lajin. Anjan rauhallisuus on myös ihanaa. Hoitaessa hän voi nukkua ja nauttii etenkin pään harjauksesta. Myös ratsastaessa Anja on aina rauhallinen, ihan sama onko selässä vähemmän vai enemmän ratsastanut henkilö. Anja on myös maastossa aina luotettava ja siellä hän onkin ihan elementissään. Anja on aikaisemmin tykännyt myös maastoesteistä. Maastareilla ponista on aina löytynyt myös vauhtia, mutta se on silti ollut luotettava.

Anjassa arvostetaan sen vahvaa luonnetta, joka opettaa monelle ratsastajalle päättäväisyyttä, johdonmukaisuutta sekä pitkäjänteisyyttä.

Nyt on sinun vuorosi kertoa…

Jaa parhaat muistot Anjan kanssa tämän julkaisun kommenttikenttään Facebookissa/Instagrammissa.

Kirjoittaja
Veera Vepsäläinen