virallinen nimi: Liimaus
kutsumanimi: Limu
syntymäaika: 14.07.2006
emä: Sajaus
isä: Liising
väri: punarautias
säkäkorkeus: n. 160 cm
koulutustaso: heA
saapunut Husöön: syksyllä 2011

Limun alkutaipale tuntsarina

Limu tuli Husöön 5-vuotiaana syksyllä 2011. Se oli aiemmin kokeillut ravurin hommia, mutta heti oli selvää, että Limu piti laukkaamisesta niin paljon, että ratsuna oleminen soveltui sille raviuraa paremmin.

Jo nuorena Limu oli äärimmäisen yhteistyö- ja miellyttämishaluinen ja se pyrki toteuttamaan ratsastajan toiveet, vaikka tasapaino ei ratsastuskouluhevosen alkutaipaleella aina meinannut riittää. Tasapainon puutteen Limu korvasi kuitenkin mahtavalla työteliäällä asenteella ja tarvittaessa vauhdilla.

Limu 7.1.2012

Nuoresta iästään huolimatta Limu sopeutui nopeasti ratsastuskouluhevosen elämään ja kehittyi hurjaa vauhtia. Varsin nopeasti Limun selkään pääsivät myös vähemmän ratsastaneet tuntilaiset, koska Limun kultaisen luonteen takia opettajat pystyivät luottamaan siihen, että se on turvallinen opetuskaveri monentasoisille ratsastajille.

Vaikka Limu ei ollut hypännyt esteitä ennen saapumistaan Husöön, se yllätti kaikki osoittamalla lahjakkuutta esteiden hyppäämisessä, vaikka aivan aluksi Limua hieman ihmetytti, miksi ratsastajat jatkuvasti yrittävät ohjata sitä kohti aitaa, jonka pystyisi hyvin myös kiertämään… Nykyään Limu opettaa itse ratsastajille, kuinka esteitä ylitetään tyylikkäästi ja aloittelevatkin esteratsastajat pääsevät turvallisesti kokeilemaan hyppäämistä Limun kyydissä.

 

 

Mikä Limussa on parasta?

Limussa on edelleen parasta sama asia kuin reilu 10 vuotta sitten sen tullessa Husöön: se yrittää aina parhaansa ja haluaa miellyttää ratsastajaansa. Se on aina kiltti ja kärsivällinen käsitellä ja palkitsee ratsastajan huikeilla fiiliksillä, kun muistaa pitää käden kevyenä ja ratsastaa vahvalla istunnalla. Limulla riittää edelleen intoa ja omaa eteenpäinpyrkimystä, vaikka vuosia tuntiratsun työssä on ehtinyt kulua. On ollut ihana huomata, että Limu ei tunnu kyllästyvän työtehtäviinsä millään, vaan lähtee aina uudella innolla kohti kenttää tai maneesia ja loistaa erityisesti, kun tehdään sen lempitehtäviä eli taivutusväistöjä.

Limu on turvallinen ratsu aloittelijoille ja antaa kokeneemmille ratsastajille tunteen hyvästä joustavasta tuntumasta. Limu on juuri sellainen tuntihevonen, jota pitäisi voida monistaa useampi kappale, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan mukavasta kyydistä.

Limu oli saapuessaan hiomaton timantti

Limu on ollut tuntiratsuna koko sen ajan, kun sillä on ratsastettu ja kehittynyt kaikkien sillä ratsastaneiden ansiosta niin, että nykyään Limulla voi huoletta sujutella helppo A -tasoisen radan. Jossain vaiheessa Limusta kuoriutui tasaisuutensa ansiosta oikea rusettihai helpommissa kouluratsastusluokissa. Kukaan ei olisi varmasti keväällä 2012 uskonut, että kukaan ikinä edes ilmoittautuisi Limulla koulukisoihin, sillä ratti ja jarrut eivät Limun uran alkutaipaleella olleet koko aikaa päällä, mikä tuntuu nykyään uskomattomalta.

Limu on erinomainen esimerkki siitä, miten tuntiratsujen ei tarvitse välttämättä olla täydellisiä ja kaikille sopivia aloittaessaan, vaan ne voivat kehittyä erinomaisiksi työssään, jos niillä on asenne kohdillaan ja niille tarjotaan mahdollisuus kehittyä. Lisäksi meidän tuntiratsastajienkin on hyvä muistaa, että joka kerta, kun olemme varsinkin nuoremman hevosen kyydissä, niin hevonen oppii meiltä. Limu haluaisi varmasti kiittää kaikkia sillä ratsastaneita tuntilaisia, jotka ovat omalla tekemisellään auttaneet Limua kehittymään sellaiseksi supertuntsariksi kuin mitä se nykyään on.

Tekstin on kirjoittanut Limun pitkäaikainen ja vannoutunut fani Miira.

Nyt on sinun vuoro kertoa

Jaa ikimuistoisimmat kuvat, kokemukset ja tarinat Limun kanssa HuRan someen tämän postauksen kommenteihin.