virallinen nimi: Pablo Eskoba
kutsumanimi: Pablo (lausutaan Pablo-paras)
syntymäaika: 2005 (arvioitu)
emä: tuntematon tamma
isä: tuntematon ori
väri: punaruunikko
säkäkorkeus: n. 165 cm
koulutustaso: heA-vaB
saapunut Husöön: keväällä 2012 Dannyn kanssa samaan aikaan.

Nuorukaiset Pablo ja Danny saapuivat Husöön alkukeväällä 2012

Pablo saapui Husöön alkukeväällä 2012 arviolta 7-vuotiaana. Pablon emä ja isä ei ole virallisessa tiedossa, jonka vuoksi myös syntymäaika on epätarkka. Hevoset, joiden syntymäaikaa ei ole varmistettu juhlivat syntymäpäiväänsä aina vuoden ensimmäisenä päivänä. Pablo oli jo heti saapuessaan oman arvonsa tunteva hevonen, joka oli hyvin tarkka siitä, miten haluaa tulla käsitellyksi. Voi olla vaikeaa nyt uskoa, mutta nuori Pablo oli ajoittain hyvinkin virtaviivainen. Monet sillä alkuaikoina ratsastaneet varmasti muistavat vinkauksen jälkeisen pukin sekä helposti kuumuvan ratsun. Samalla se oli ratsu, joka tarjosi jo alusta alkaen osaavalle ratsastajalle upeita elämyksiä ja kokemuksia.

Pablo maaliskuussa 2012.

Silloin ei olisi myös tullut kuuloonkaan kuljettaa Pabloa ulkopuolisiin kisoihin, sillä se oli hyvin reaktiivinen vaihtuviin olosuhteisiin. Tuntiratsastajien kouluvalmennusta jo yli 10 vuoden ajan vetänyt Ripsi sekä hänen ahkerat valkkulaiset ovat tehneet hienoa työtä, jonka ansiosta monet kilpailusta kiinnostuneet ovat päässeet nauttimaan radoilla Pablon kanssa.

Mikä Pablossa on parasta?

Pablo on tehnyt ansioitunutta tuntihevosen uraa Husössä jo yli kymmenen vuoden ajan. Tämän aikana se on kerännyt oman fanijoukkonsa ympärilleen. Tuntihevosen työtä ajatellen Pablossa on parasta sen vastaaminen ratsastajan ja käsittelijän apuihin. Pablo on hyvin tarkka siitä, mitä siltä pyydetään. Ratsastajan pitäisi löytää tarkka tasapaino mukautua sen liikkeisiin ja pyytää apuja täsmällisesti ja oikein. Jos saat Pablon suorittamaan tehtävät oikein pyydetyllä tavalla, voit taputtaa itseäsi olalle ja todeta onnistuneesi hyvin.

Pablossa parasta on ehdottomasti sen muuntautumiskyky. Pablo toimii turvallisena ratsuna monen tasoiselle ratsastajalle. Pablolla voi harjoitella perusratsastusta, mutta myös haastavampia kuvioita. Pablolla on kilpaillut kouluratsastuksessa moni tuntiratsastaja sekä se on saanut myös sijoituksia ulkopuolisista kilpailuista.

Henna Saarinen ja Pablo sijoittuivat kesällä 2022 tuntiratsastajien mestaruuskilpailujen karsintaluokassa.

Eräältä vannoutuneelta Pablo-fanilta kysyessä löytyy monia ikimuistoisia kokemuksia Pablon kanssa…

Eräänä pimeänä iltana kisojen päätyttyä Pabloa yritettiin lastata traileriin. Se ei oikein aluksi halunnut mennä sinne. Pablolla silloin kisanneen Roosan äiti astui trailerin sisään eväskorin kanssa ja sanoi: ”Pablo, äiti on täällä ja eväät on mukana…” jonka jälkeen Pablo käveli suoraan traileriin. Tästä huomaamme, miten tärkeitä ratsastajien huoltojoukot ja etenkin te huoltajat olette!

Kesällä 2018 tuntiratsastajien välisissä kesäkilpailuissa Pablo kilpaili ensimmäisiä kertoja ulkopuolisissa kisoissa. Pablo otti hienosti kisapaikalla tilanteen haltuun ja heti kisapaikalle saavuttuaan hörppäsi vahingossa Ripsin kahvista vähän menojuomaa. Ripsi ei siitä pahastunut, koska Pablo voitti oman luokkansa ratsastajanaan Roosa Roth.

Pablo on myös toiminut Hopotin mallikasvona. Kuulemma kuvauspäivänä selvisi, että mallipojan tulisi poseerata monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä ja osoittaa siten myös kärsivällisyyttä. Pablo suoriutui tästäkin tehtävästä todella mallikkaasti.

Pablo Hopoti-mallina.

Pablo-paras ja hänen fanijoukkonsa.

Nyt on sinun vuoro kertoa

Jaa ikimuistoisimmat kuvat, kokemukset ja tarinat Pablon kanssa HuRan someen tämän postauksen kommenteihin.