virallinen nimi: Palina 31
kutsumanimi: Palina
syntymäaika: 12.4.2008
väri: musta
säkäkorkeus: n. 165 cm
koulutustaso: heA
saapunut Husöön: syksyllä 2020

Musta kaunotar – Palina

Palina saapui täydentämään Husöön tuntsarikaartia syksyllä 2020. Palina on koulupainoitteinen, herkkä ja osaava tamma. Palina on monen suosiossa ja se tekeekin ahkerasti tuntihevosen töitä. Se on myös kilpaillut säännöllisesti kouluratsastuksessa HuRan seurakisoissa, mutta myös tuntiratsastajien välisissä mestaruuskilpailuissa niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti.

Husöön tullessaan Palinasta on kirjoitettu näin: ” Kaunis musta Palina-tamma saapui viime viikolla meille Belgiasta ja oli tänään ekaa kertaa tunnilla taitavan Siirin kanssa. Palina vaikutti oikein kivalta ja osaavalta, se on rauhallinen muttei laiska, siitä tulee varmasti monen ratsastajan suosikki.” Tämä kuvaus ja aavistus menikin aika nappiin, sillä Palina on tosiaan hurmannut monet.

Kuva: Aino Jeskanen

Mikä Palinassa on parasta?

Palinassa parasta on sen herkkyys ja taito peilata ihmisen tuntemuksia. Jos olet rauhallinen ja johdonmukainen, myös Palina toimii ja työskentelee puolestasi mielellään. Kiire ja negatiiviset tuntemukset tarttuvat helposti, eikä Palina varsinkaan pidä siitä. Joskus Palina näkee mörköjä kentän tai maneesin kulmissa, mutta usein määrätietoisella ja rauhallisella otteella Palina luottaa ratsastajan apuihin. Se on myös herkkä äänille ja etenkin maneesin katolta putoavat lumet ovat hänen korkeutensa mielestä todella epämiellyttävän kuuloista.

Palina pitää rapsuttelusta ja rauhallisista hoitotoimenpiteistä. Kiire ja äkkipikaisuus turhauttavat herkkää tammaa helposti ja on hyvin tärkeää varata käsittelyyn tarpeeksi aikaa. Toki tämä olisi mahtavaa kaikkien hevosten kanssa, mutta Palinan kanssa kiireen heikot vaikutteet huomaa helpommin. Palina on kuitenkin hyvin seurallinen ja ystävällinen, jonka vuoksi sen kanssa on mukava viettää aikaa pitkänkin kaavan mukaisesti.

Ratsastaessa Palina on hyvin tarkka ratsastajan tasapainosta ja apujen oikeinmukaisuudesta sekä täsmällisyydestä. Palina on siis sinun mestariopettajasi. Tehdessäsi oikein ja käyttäessäsi keskivartalon tukea, jopa Palinalle vaikeat siirtymiset laukasta alaspäin voi saada onnistumaan. Helppoahan se ei toki ole, sillä Palinan ravi voi jännittyessään muistuttaa tikittävää ompelukonetta. Vaikka Palina onkin tuntsariksi osaava ja hieno, sen kanssa onnistumiset ovat erityisiä. Palina peilaa helposti omia virheitä ulos ja tällöin mukamas yksinkertaisistakin asioista voi tulla haastavan tuntuisia. Se tekee onnistumisista entistä ikimuistoisempia.

Kuva: Hanna Latvala

Nyt on sinun vuorosi kertoa

Jaa ikimuistoisimmat kuvat, kokemukset ja tarinat Palinan kanssa HuRan someen tämän postauksen kommenteihin.