Virallinen nimi: Tamara
Kutsumanimi: Pilli
Syntymäaika: 15.5.2003
Väri: punaruunikko, päässä kauniit, valkoiset merkit
Säkä:
Koulutustaso: heA
Saapunut Husöön:

Millainen Pilli on?

Pilli on monen husöläisen sydämen vallannut, oman arvonsa tunteva, tulinen pikkuponi. Tuntuu, että mitä enemmän Pillille tulee lisää ikää, sitä enemmän siltä löytyy pilkettä silmäkulmasta ja vauhtia kavioista. Pilli on ratsastaessa energinen, motivoitunut, kiltti, hienoaskelinen, kauniisti liikkuva, luotettava, miellyttämisenhaluinen monitoimiponi. Pilli on monen vähän enemmän ratsastaneen ratsastajan lempiponi. Siitä löytyy tiettyä haasteellisuutta, mutta kun sen vauhdikkaaseen ajatusmaailmaan pääsee sisälle, saa Pillistä ihanan treenikaverin. Pilliltä löytyy paljon osaamista myös koulupuolella. Sillä on iso kokoamisaste, kauniit liikkeet sekä iso, matkaa voittava laukka, jossa on helppo istua. Vaikka Pilli osaa koulupuolenkin hyvin, on sillä myös paljon annettavaa estepuolella. Pilli on edustanut esteillä Husöä mm. tuntiratsastajien välisissä mestaruuksissa, niin Esrassa kuin valtakunnallisissa tuntsareissakin. Pilli on mukana myös kaikissa estekotikisoissa.

   

Mitä Pillissä arvostetaan?

Pilli on luotettava ja osaava poni, jolla on paljon annettavaa monen tasoiselle ratsastajalle. Opettajien ei kauaa tarvitse miettiä, mille tunnille Pillin voi jakaa, sillä kun voi mennä melkein kuka vaan ja mitä vaan. Pillin monipuolisuus on sanoin kuvaamatonta. Sen voi laittaa niin lasten alkeiskurssille, taitavien koulutunnille, estevalkkuun, maastoesteille, maastoon tai vaikka uittoon. Pilli suhtautuu kaikkeen tekemiseen aina positiivisesti. Se lähtee aina innolla tekemään kaiken mitä sen kanssa vaan tehdään. Se yrittää aina parhaansa, että se miellyttäisi ratsastajaansa.

Monet lapset ovat hypänneet Pillillä ensimmäiset esteet tai maastoesteet. Pilli hoitaa ne aina vauhdilla mutta kuitenkin kiltisti. Pilke silmäkulmassa on se asia, jota ihmiset arvostavat Pillissä. Sen kanssa ei tule yhtäkään tylsää päivää. Aina Pilli keksii jotain, millä se ilostuttaa ihmisen päivää.

Mitä Pilli arvostaa ihmisessä tai millainen se on käsitellä?

Hoitaessa Pilli arvostaa rauhallisuutta. Pilli ei tykkää, jos ratsastajalla on kova kiire, tai hän harjaa liian rajusti. Enemmän Pilli tykkää rauhallisista otteista ja pehmeillä harjoilla harjaamisesta. Kun Pilliin saa luottamuksen, se on hoitaessa seurallinen ja utelias sekä haluaa paljon rapsutuksia. Pilli on muutenkin käsitellessä todella luotettava. Kisareissuissa se ei turhia stressaa ja sitä voi hyvin taluttaa kuka vaan kisa-alueella tai syötellä vaikka riimu päässä pihalla.

Mikä on Pillin lempijuttu tehdä?

Kisaaminen on yksi Pillin lempiasioista. Pilli on todella innokas hyppäämään muutenkin, mutta etenkin kisoissa siltä löytyy paljon vauhtia. Pillillä kisaavatkin vain kokeneemmat ratsastajat, koska siltä löytyy niin paljon menohaluja. Pilli on oikea esteratojen kunkku. Se hyppää hienolla tekniikalla, mutta taitoarvostelutuomarit eivät aina arvosta sen vauhdikkuutta. Radoilta toivotaan enemmän rauhallista ja tasaista rytmiä. Jos aikaluokkia vielä järjestettäisiin, olisi Pilli aina varma voittaja.

Mitä muut kertoivat Pillistä…

Kysyin Pillin vakkariratsastajalta, estevalkkulaiselta Eerika Hallikaiselta Pillin ja hänen monivuotisesta yhteisestä menneisyydestä. Tässä Eerikan kommentit:

”Oltiin Pillin kanssa tiimi jotain 3 vuotta ja se opetti mulle nii paljon. Varsinkin kärsivällisyydestä, koska sen kanssa ei aina tiennyt, että mitä tapahtuu seuraavaksi. Käytiin yhdessä kahdet tuntsarit ja yksi Esra ja kaikki kisareissut opettivat mulle tosi paljon! Rakastan tätä ponia niin paljon ja oon iloinen, että saatiin olla tiimi. Pilli haastoi mua ratsastajana välillä aika paljon, vaikka se onkin tosi osaava. Kesti ainakin vuoden löytää oikeat nappulat sen kanssa, mutta kehityin ratsastajana ja hevosihmisenä Pillin kanssa ihan älyttömän paljon. Vaikka Pilli saattaa olla aika villi, varsinkin kisoissa, niin silti en vaihtaisi sitä kehenkään muuhun. Sillä on ikuisesti paikka mun lempparina.”

Kysyin myös Pillin entiseltä hoitajalta, miten hän näkee Pillin, joten tässä myös Ilmi Irincheevin kommentit:

”Moikka oon Ilmi ja hoidin Pilliä vuoden ajan. Saimme lyhyessä ajassa vahvan siteen toisiimme. Pilli opetti mulle paljon hoitajana olemisesta. Pilli on hyvin luonteikas ja ihana poni kaikilla tavoilla. Pilli arvostaa selkeyttä, rauhallisuutta ja hellyyttä. Pilli sopii kaikille erilaisille ratsastajille, hän menee niin alkeiskursseilla kuin estevalkussa ja hoitaa kaiken aina hyvin ja kiltisti. Pilli on kaikin tavoin täydellinen poni. Luotettava, mutta hänellä on kuitenkin aina pilkettä silmäkulmassa ja luonnetta vaikka muille jakaa! Pilli on oikea supermummo, joka tekee ihan kaiken mitä vaan keksii! ”

Parasta Pillissä on sen monipuolisuus, reippaus, pilke silmäkulmassa sekä koulutustaso niin este- kuin kouluratsastuksessa. Monet ihmiset myös arvostavat sen tiettyä haastavuutta sekä sitä, miten Pillin kanssa saa isoja onnistumisen tunteita, kun joku asia onnistuu.

Tekstin kirjoitti Veera Vepsäläinen