Virallinen nimi: Silenzio
Kutsumanimi: Silli
Syntymäaika: 11.5.2009
Väri: tummanruunikko
Koulutustaso: VaB+
Syntynyt: Husössä

Silli on Husön oma kasvatti. Se on kilpaillut nuorena Mikaela Soratien kanssa yltäen aina kansalliselle VaB-tasolle. Ennen tuntiratsun uraa Silli ehti matkata myös maailmalla, kun se treenasi Tanskassa Mea Packalénin kanssa.

Leikkisä ja osaava Silli

Silli on kiltti ja osaava hevonen, jolla vähemmän ratsastaneet pystyvät menemään turvallisesti, ja kokeneemmillekin ratsastajille se antaa haastetta.

Silli on leikkisä ja ihmismäinen hevonen, jonka kanssa aika ei käy pitkäksi. Se on yksi ainoista tuntemistamme hevosista, josta pystyy ilmeen perusteella tunnistamaan onko se keskittynyt, huolestunut tai utelias. Silli onkin hevonen, jonka kanssa ei tule ikinä tylsää.

Hienoja elämyksiä kouluratsastuksessa

Silli on parhaimmillaan kouluratsastuksessa ja esteet se onkin jättänyt muille.
Se on luonteeltaan taivaanrannan maalari, joka välillä ratsastettaessa jää haaveilemaan, mutta kun sen kanssa löytää yhteisen sävelen, antaa se ratsastajalleen myös parhaimmat tunteet. Jokaisen pitäisikin saada tuntea se fiilis, minkä tämä hevonen voi parhaimmillaan antaa.

Silli on tarkka istunnasta. Alkutunnista voi hetki mennä siihen, että moottori löytyy ja saa oman istunnan toimimaan, mutta kun yhteinen sävel ja moottori on löytynyt, niin Silli onkin sen jälkeen todella herkkä ratsastaa. Siltä saa välittömän palautteen, jos käsi ei ole vakaa, tai jalka heiluu liikaa. Ratsastajan täytyy siis parhaimmillaan sopeutua tunnin aikana kahteen erilaiseen vaihteeseen. Silli onkin todella palkitseva, koska yhden ratsastustunnin aikana ratsastaja voi tuntea itsensä niin matadoriksi kuin gp-tason kouluratsastajaksi.

Sillillä on pehmeät ja isot askellajit; laadukas käynti ja sen näyttävää ravia ja laukkaa pystyy kokoamaan kuinka paljon tahansa.

Menestystä myös kisoissa

Ratsastuskoulujen välisissä kilpailuissa Silli on niittänyt menestystä ja sillä on useita sijoituksia ja voittoja Etelä-Suomen ja valtakunnallisista tuntiratsastajien mestaruuksista eri vuosilta.

Kaiken kaikkiaan Silli on laadukas ja aivan upea hevonen, jonka kanssa pääsee kokemaan hienoja elämyksiä kouluratsastuksen parissa.

Tekstin kirjoitti: Silli-fanit Tiia, Siiri ja Mari