Husön Ratsastajat ry järjestää vuosittain kilpailusääntökoulutuksen, jonka käymistä suositellaan kaikille kilpaileville HuRan jäsenille sekä alle 15-vuotiaiden kilpailevien lasten huoltajille. Kilpailusääntöihin tulee vuosittain muutoksia, joten niiden kertaaminen on paikallaan myös kokeneemmille kilpailijoille.

Vuoden 2024 sääntökoulutus järjestetään lauantaina 9.3. klo 15.30 Husön Ratsastuskeskuksen ratsutuvassa. Osallistuminen on mahdollista myös Teamsin välityksellä, mutta suosittelemme lämpimästi tulemaan paikan päälle. Näin koulutuksesta saa enemmän irti.

Kouluttajana toimii kansainvälinen stewardi ja kokenut tuomari Pia ”Piude” Myrskog, joka on toiminut stewardina mm. Tokion olympialaisissa ja esteratsastuksen MM-kilpailuissa. Piude on myös pitkäaikainen Helsinki Horse Show´n päästewardi. Tänä vuonna Piude nimitettiin ”FEI Level 4 Jumping Stewardiksi” eli korkeimmaksi kansainväliseksi estestewardiksi. Nyt on siis mahdollisuus päästä todellisen huippuammattilaisen oppiin! Jos mietit, mikä ihme on stewardi, niin stewardien tehtävänä on ratsastuskilpailuissa varmistaa, että kilpailusääntöjä noudatetaan. He varmistavat hevosten hyvinvoinnin ja reilun pelin toteutumisen. Stewardit tarkkailevat ja tarvittaessa ohjeistavat kilpailuissa toimijoita, ja raportoivat mahdollisista sääntörikkomuksista.

Ilmoittaudu kilpailusääntökoulutukseen tämän lomakkeen kautta viimeistään pe 8.3. mennessä. 

Koulutus on suunnattu erityisesti seuratason kilpailuihin osallistuville ratsastajille, mutta aivan alkeista ei lähdetä liikkeelle. Kannattaa siis tutustua etukäteen Suomen Ratsastajainliiton verkkosivuilta löytyviin kilpailusääntöihin. Sääntöjen hallitseminen on edellytyksenä kilpailuihin osallistumiselle.

Sääntökoulutus on ilmainen HuRan jäsenille ja alle 15-vuotiaiden HuRan jäsenten huoltajille. Muille koulutus maksaa 10 €. Maksun voi suorittaa HuRan MobilePay-numeroon 81585 tai seuran pankkitilille Nordea FI36 1388 3000 1324 27. Kirjoita viestiin ”Kilpailusääntökoulutus” ja osallistujan nimi.

Tähän kilpailusääntökoulutukseen osallistuminen ei korvaa Kaviouran sääntökoulutuksen (vaatii sisäänkirjautumisen SRL:n tunnuksilla) ja tentin suorittamista, joka jokaisen Husön Ratsastuskeskuksen tuntihevosilla kilpailevan tulee suorittaa vuosittain ennen kilpailuihin osallistumista. Lopputentistä tulee saada vähintään 80 % pisteistä ja todistus tentin suorittamisesta tulee lähettää PDF-muodossa ennen vuoden ensimmäisiin kisoihin ilmoittautumista sähköpostilla osoitteeseen info.husonratsastajat@gmail.com.

Jos osallistut Piude Myrskogin vetämään kilpailusääntökoulutukseen, on Kaviouran tentin suorittaminen sinulle taatusti paljon helpompaa. Tervetuloa kouluttautumaan!