HuRan ja Husön Ratsastuskeskuksen 18.11. järjestetyssä klinikassa oli vahvasti esillä ratsastajan istunnan merkitys hevosen ratsastettavuuteen. Jotta hevoseen pystyy vaikuttamaan oikealla tavalla, on ratsastajan hyvä huolehtia omasta lihaskunnostaan, aerobisesta kunnostaan, liikkuvuudestaan ja tasapainostaan. Näihin kaikkiin pystyy merkittävästi vaikuttamaan oikeanlaisella oheisliikunnalla ja Suomen Ratsastajainliitto haluaakin kannustaa meitä kaikkia liikkumaan myös muilla tavoin kuin ratsastamalla. Marras-maaliskuussa on meneillään SRL:n Liikutaan yhdessä! -kuntohaaste, jonka myötä on hyvä innostua oheisliikunnasta!

Haasteeseen voivat ilmoittautua mukaan 2-10 henkilön tiimit, joiden jäsenet haluavat liikkua ja kohottaa kuntoa yhdessä. Haasteeseen osallistuvan tiimin jäsenten ei tarvitse välttämättä kuulua samaan seuraan, mutta kaikkien on kuuluttava johonkin SRL:n alaiseen seuraan.

Kaikkien marraskuun aikana ilmoittautuneiden ja maaliskuussa testitulokset palauttaneiden tiimien kesken arvotaan lippupalkinto huhtikuussa 2024 järjestettäville Hevoset-messuille, vuoden 2024 lokakuun HIHS-sunnuntaille sekä lisäksi yhteistyökumppanipalkintoja.

Osallistumisohjeet:

  1. Kerätkää kasaan 2-10 hengen tiimi. 
  2. Valitkaa tiimistä yhteyshenkilö, joka täyttää ennen marraskuun loppua ilmoittautumislomakkeen kuntohaasteeseen. Riittää, kun vain yksi henkilö ilmoittaa tiiminne mukaan.
  3. Sopikaa, milloin aloitatte haasteen tekemällä linkistä löytyvät liiketestit. Alkutesti tulee tehdä marraskuun aikana.
  4. Kirjatkaa liiketestien tulokset ylös, jotta voitte verrata näitä maaliskuun lopputestituloksiin. Muista, että alkutesti on sinun oma vertailuarvosi kohti lopputestiä, jokaisen lähtötaso on erilainen.
  5. Tsempatkaa ja kannustakaa tiimiänne liikkumaan haasteen ajan. Seuratkaa Suomen Ratsastajainliiton somea laji- ja harjoitteluvinkkien saamiseksi. Voitte myös liikkua toisen tiimin kanssa yhdessä!
  6. Sopikaa maaliskuulle päivä, jolloin teette lopputestin. Liiketestit ovat alku- ja lopputesteissä samat.
  7. Tiimin yhteyshenkilö palauttaa alku- ja lopputestien tulokset palautuslomakkeelle maaliskuun aikana. Palauttamalla testitulokset osallistutte lippuarvontaan!

Mukavia oheisliikuntahetkiä kaikille!